Πρόγραμμα Ένταξης και Κοινωνικοποίησης

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

1η Ημερίδα Ενημέρωσης & Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία

Η "1η Ημερίδα Ενημέρωσης & Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία" του ΠΕΚ/ΑμεΑ υπήρξε σταθμός, σε επίπεδο δράσεων, στην μακρόχρονη λειτουργία του Κέντρου, καθώς αποτέλεσε το εφαλτήριο για περαιτέρω δράσεις γύρω από τον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την Κοινωνικοποίηση και την Ομαλή Ένταξη των Ενηλίκων με Νοητική Υστέρηση στην Κοινωνία

Ήδη οραματιζόμαστε και την 2η Ημερίδα. 
Ελπίζουμε να βρούμε συμπαραστάτες και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας ... 
για τον Δεκέμβριο του 2012!Ετοιμάσαμε μερικά στιγμιότυπα από την Ημερίδα, η οποία έλαβε χώρα 
στις 2 Δεκεμβρίου 2010 στον Πολυχώρο "Απόλλων"...
Workshop : Παράλληλα με το 1ο μέρος της Ημερίδας, σε διπλανή αίθουσα μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων συνεργάστηκαν με τους Εκπαιδευομένους του Κέντρου μας, δημιουργώντας πρωτότυπες κατασκευές-κολάζ. Τα έργα αναρτήθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης.1ο μέρος : Οι ομιλητές τοποθετήθηκαν για την Αναπηρία, ορμόμενοι και από την 3η Δεκεμβρη (Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία). 
Στο πάνελ συμμετείχαν εκπρόσωποι : της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, της ΕΣΑμεΑ, της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, της κοινότητας των Κωφών καθώς και ομιλήτρια με κινητική αναπηρία.2ο μέρος : Η "διαφορετικότητα" μέσα από τα μάτια μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων. 
Οι μαθητές διάβασαν οι ίδιοι τις εκθέσεις τους...
3ο μέρος : Το Επιστημονικό Προσωπικό του ΠΕΚ/ΑμεΑ παρουσίασε το έργο του Κέντρου (δράσεις, προγράμματα κτλ)Άποψη από το Αμφιθέατρο του Πολυχώρου "Απόλλων" κατά τη διάρκεια της Ημερίδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου